Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.11.22

Karamell krémlikőr

Hozzávalók (1 db 0,5 literes üveghez) :
12 dkg kristálycukor
2,5 dl habtejszín
1 csipet só
1 csipet fahéj
2 dl whisky

A tejszínt meglangyosítjuk.
A cukrot egy kis lábasban borostyán színűre karamellizáljuk. Majd lassan hozzáöntjük a tejszínt és addig melegítjük együtt, amíg egynemű nem lesz. Levesszük a tűzről és ízesítjük a sóval és fahéjjal.
Ha kihűlt, hozzáöntjük a whiskyt és az elkészült italt üvegekbe adagoljuk.
Hűtőben kb. 2 hétig eltartható.

TIPP:
- Whisky helyett használhatunk hozzá rumot is. Én mindenképpen a sötétet ajánlom, mert az sokkal karakteresebb ízt ad a likőrnek.

karamell_likor2.jpg

karamell_likor3.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.