Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.12.20

Rumos trüffel

Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalmú)
150 ml tejszín
1 vanília rúd
3 dkg vaj
3 ek (sötét) rum
kakaó, csokireszelék, darált mandula, stb. a bevonáshoz

A vanília rudat kettévágjuk, kikaparjuk a belsejét és a tejszínhez adjuk (a félbevágott vaníliát is beletesszük), majd felforraljuk. A csokoládét kis darabokra törjük.
A vaníliás tejszínből kivesszük a vanília rudat, hozzáadjuk az étcsokit, a rumot és végül a vajat is. Addig keverjük, amíg a csokoládé el nem olvad. 
Egy lapos tálba/edénybe öntjük, hűtőbe tesszük és legalább 4-5 órán át hűtjük, hogy teljesen megszilárduljon.  
Ha megdermedt a massza, kis golyókat formázunk belőle és tetszés szerint meghempergetjük kakaóban / csokireszelékben / darált mandulában / darált dióban / kókuszreszelékben.

TIPP:
- Ha sietünk, akkor mélyhűtőben is kihűthetjük a masszát. Ott elég neki kb. 1 óra.
- Ha alkohol mentesen szeretnénk, akkor használhatunk hozzá rum aromát is.

rumos_truffel.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.