Rumos trüffel
Hozzávalók:
20 dkg jó minőségű étcsoki
150 ml tejszín
1 vanília rúd
3 dkg vaj
3 ek rum
csokireszelék
a vanília rúdat kettévágjuk, kikaparjuk a belsejét és a tejszínhez adjuk (a félbevágott vaníliát is beletesszük), és az egészet felforraljuk.
közben vízgőz felett megolvasztjuk a csokit. majd belekeverjük a vajat.
ha kihűlt a vaníliás tejszín, kivesszük belőle a vanília rudat, és beleöntjük a csokis masszába. hozzáadjuk a rumot is és az egészet összekeverjük, majd egy lapos tálba/edénybe öntjük. ezután már mehet is a hűtőbe, ahol hagyjuk egy éjszakán át megszilárdulni. de ha nem szeretnénk ennyit várakozni, mélyhűtőben elég neki egy óra. :)
ha már jól megdermedt, kis golyókat formázunk belőle és meghempergetjük kakaóban / csokireszelékben / darált mandulában / darált dióban / kókuszreszelékben, ahogy tetszik.
minyon papírba tesszük a kis golyókat, majd csapatostól dobozkákba sorakoztatjuk őket és már csak az ünnepi csomagolás van hátra...