Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.10.09

4 séf - 1 izgalmas gasztroélmény

Az a jó a METRO-ban, hogy nemcsak az egyik legmegbízhatóbb beszerzési forrás, ha friss alapanyagokról van szó (főleg, ha a nagy élelmiszerláncokról beszélünk), hanem tényleg igyekeznek mindig valamit kitalálni, hogy a hazai gasztronómiát támogassák. Én nem vagyok egy nagy METROba járó, de az biztos, hogy friss halakat, tengeri herkentyűket biztosan itt szerzem be. És ez itt tényleg nem a reklám helye, de imádom, hogy itt annyi különleges gasztro alapanyag van, amiket nem lehet nem kipróbálni (ehető virág, mini zöldségek stb.) - főleg nem egy gasztroőrültnek.  

img_0292.jpg

De most nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy olyan séfekkel találkozhattam, akik a magyar gasztronómia meghatározó szereplői, ugyanis meghívást kaptam a METRO Gasztroakadémiájára. :) És nemcsak azt néztem meg, hogy hogyan főznek, hanem meg is kóstoltam a fogásokat.
Az egész rendezvény a Magánvállalkozások Napját hivatott népszerűsíteni és  olyan neves séfek csatlakoztak az eseményhez, mint Vomberg Frigyes, a magyar gasztronómiai élet meghatározó szereplője és a magyar Bocuse d'Or Akadémia csapatának felkészítője, Jáhni László és Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök étterem séfjei, Galgóczi Gábor, a La Perle Noir séfje vagy Horváth Csongor, a Neked Főztem Gasztrokocsma tulajdonosa.

csapat.jpg

A séfek feladata az volt, hogy a METRO választékából 10 perc alatt válogassanak össze alapanyagokat egy ínyenc fogáshoz és két óra alatt a lehető legtöbbet hozzák ki abból, ami a kosarukba került.

Egy profi videó már el is készült a válogatásról:

Vomberg Frigyes kacsamellet készített sütőtök pürével, aszaltszilvás gombócokkal.

img_0253.jpg

img_0345.jpg

img_0343.jpg

Jáhni László tűzhús technológiával készült borjúpörköltet tálalt.

img_0275.jpg

img_0320.jpg

img_0325.jpg

Galgóczi Gábor egy tengeri halas fogást alkotott: algasalátával tálalt arany durbincs, borotva kagyló vinegrettel.

img_0295.jpg

img_0332.jpg

img_0333.jpg

Horváth Csongor pedig pontyfilét készített petrezselymes mogyoró pestoval, sáfrányos halleves mártással és édesköményes raviollival.

img_0283.jpg

img_0308.jpg

Mondanom sem kell, hogy mindegyik isteni finom volt. És perzse egészen különleges élmény volt végignézni, hogy hogyan készülnek ezek a finom fogások és hasznos tippeket kapni a séfektől.
Azt nehogy elfelejtsem, hogy holnap, azaz október 10.-én pedig mindenki részesülhet valamilyen különleges gasztro meglepetésben, mert a Magánvállalkozások Napján közel 2000 helyszínen várják az érdeklődőket valamilyen akcióval a rendezvényhez csatlakozott vendéglátóhelyek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.