Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.12.14

Citromos hópelyhek

Hozzávalók
25 dkg liszt 
15 dkg vaj 
1/2 tk sütőpor 
10 dkg porcukor 
1 tasak vaníliás cukor 
1 citrom reszelt héja 
1 tojás 

porcukor 
citromlé

A lisztet a sütőporral egy keverőedénybe szitáljuk és hozzáadjuk a kis darabokra vágott vajat. Összemorzsoljuk, majd beletesszük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom héját és a tojást. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, egy gombócot formázunk belőle és fóliába csomagolva hideg helyen pihentetjük legalább fél órát.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk.
A tésztát kinyújtjuk és hópehely - vagy más kedvünk szerinti - formákat szaggatunk ki belőle. Sütőbe téve kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A citromos mázhoz 3-4 ek citromlevet összekeverünk annyi porcukorral, hogy sűrű masszát kapjunk. Ezzel kenegetjük meg a sütik tetejét.
Díszítésként szórhatunk még rá cukorgyöngyöket is.

citromos_hopehely2.jpg

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Aprósütik

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.