Csokis-cseresznyés pite
Hozzávalók:
60 dkg cseresznye
5-6 dkg étcsokoládé
6 dkg kakaópor (cukrozatlan)
10 dkg liszt
4 egész tojás
15 dkg nádcukor
15 dkg puha vaj
1/2 vanília kikapart magja vagy 1 kk vaníliakivonat
csipetnyi só
a cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. az étcsokit kis darabokra törjük.
egy kb. 25x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. a sütőt 160 fokra melegítjük elő.
a kakaót összekeverjük a liszttel.
a tojásokat szétválasztjuk. a fehérjét egy csipetnyi sóval habbá verjük.
egy másik tálban habosra keverjük a vajat a nádcukorral és a vaníliával, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját. óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot, majd a kakaós lisztes keveréket is.
a masszát egyenletesen belesimítjuk az előkészített tepsibe. rászórjuk a feldarabolt gyümölcsöket és a csokoládé darabokat.
kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
jó étvágyat!