Csokis madeleine
Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé
15 dkg vaj + a forma kikenéséhez
15 dkg cukor
4 tojás
15 dkg liszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
csipetnyi só
a csokoládét apró darabkákra tördeljük és a vajjal együtt gőz felett megolvasztjuk.
a sütőformát kevés vajjal kikenjük és a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
a tojásokat a cukorral jól kikeverjük. majd, ha a felolvadt csokis-vajas keverékünk kissé hűlt, gyors keverés közben a tojásos keverékhez adjuk. végül a lisztet a kakaóporral együtt a tésztához szitáljuk, és az egészet elvegyítjük, hogy homogén masszát kapjunk.
a tésztát - két kanál segítségével - a sütőformákba kanalazzuk, és kb. 10-12 percig sütjük.
nekem 30 db madeleine lett belőle.