Csokis-zabpelyhes cookie
Hozzávalók:
12,5 dkg puha vaj
12,5 dkg porcukor
1 tasak vaníliáscukor
1 tk rum
2 tojás
10 dkg liszt
2 ek kakaópor
2 tk sütőpor
10 dkg zabpehely
10 dkg darált mandula
10 dkg étcsoki
díszítéshez: cukormáz, cukorgyöngyök
a sütőt előmelegítjük 160 fokra, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
a vajat a porcukorral és a vaníliáscukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és sima masszává keverjük. beleöntjük a rum aromát is. a lisztet a kakaóval és a sütőporral összeszitáljuk, majd fokozatosan a vajas masszához keverjük. az étcsokit apróra törjük, és a zabpelyehellyel, a darált mandulával együtt a masszához adjuk. az elkészült tésztából kanállal kis halmokat teszünk a tepsibe. (egymástól viszonylag nagy távolságra, mert jól megnőnek sütés közben.)
kb. 15-20 percig sütjük, majd ha kész sütőrácson hagyjuk kihűlni őket.
a díszítéshez használhatunk cukormázat, amit porcukorból 1-2 ek víz segítségével készítünk és ételfestékkel tehetjük izgalmassá (jó sűrű legyen, különben lefolyik a sütiről!) vagy olvasztott csoki is.
jó étvágyat!
A mappában található képek előnézete Aprósütik