Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.07.15

Csokiszalámi

Hozzávalók:
25 dkg étcsoki
12 dkg vaj
porcukor (ízlés szerint)
1-2 ek rum (elhagyható)
20 dkg keksz 
1 ek kakaópor
5 dkg pisztácia
5 dkg mandula
5 dkg pekándió
kandírozott narancshéj

porcukor a díszítéshez

A kekszet összetörjük úgy, hogy maradjanak benne nagyobb darabok is. A magokat és a narancshéjakat is apróra vágjuk.
Az étcsokit a vajjal együtt vízgőz felett megolvasztjuk. Ízlés szerint adunk hozzá porcukrot és rumot. Összekeverjük a többi hozzávalóval és alaposan összedolgozzuk. A masszát két részre osztjuk és rudakat formálunk belőlük. Mindkét rudat szorosan betekerjük fóliába és hűtőbe tesszük.
A kihűlt rudakat porcukorba forgatjuk és zsineggel átkötözzük, mintha szalámi lenne.

TIPP:
- Természetesen ízlés szerint variálhatjuk a magokat és az aszalt gyümölcsöket.
- Ha nagyobb adagot készítünk, akár le is fagyaszthatjuk. Kb. 1 hónapig eláll a fagyasztóban.

csokiszalami4.jpg

csokiszalami2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.