Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.11.28

Gluténmentes csokoládé torta

Hozzávalók:
18 dkg étcsokoládé (min.70% kakaótartalommal)
17,5 dkg puha vaj
12,5 dkg barna cukor
20 dkg őrölt mandula
4 tojás
csipetnyi só

 

A csokoládét kis darabokra törjük, és gőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat ketté választjuk.
Egy 26 cm-es kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk és a sütőt 150 fokra előmelegítjük.
A vajat a cukorral együtt habosra keverjük, és hozzáadjuk a tojássárgákat. Ezzel is jól kikeverjük, majd mehet hozzá a - kicsit már kihűlt - olvasztott csoki és az őrölt mandula. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a csokis masszába. Végül az egészet a sütőformába öntjük és kb. 30-40 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni, utánna vegyük csak ki a formából.

 

TIPP:
Ha még gazdagabban szeretnénk a tortát, a tetejét bevonhatjuk csokoládé mázzal is, amihez 10 dkg étcsoki 1 dkg vajjal megolvasztunk, majd a kihűlt tortára öntünk.

Kép

 

 

Az eredeti recept Joanne Harris A francia konyha c. könyvéből való.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.