Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokoládés mézeskalács torta

2021.12.21

Hozzávalók (23 átmérőjű tortához):
1 adag mézeskalács tészta
10-15 dkg aszalt szilva
kb. 0,5 dl barna rum 
40 dkg étcsokoládé
5 dl habtejszín

Az aszalt szilvát kisebb darabokra aprítjuk és beáztatjuk a rumba.
A sütőt 180 fokra melegítjük elő.
A mézeskalács tésztát vékonyra nyújtjuk és beleigazgatjuk egy pite formába. Sütőbe téve kb. 8-10 perc alatt készre sütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A csokoládét kis darabokra törjük és egy tálba tesszük. A tejszínt felmelegítjük, majd a csokira öntjük és addig keverjük, míg felolvad benne, szép, krémes lesz.
A kihűlt tészta alapon elrendezzük az aszalt szilvákat és ráöntjük a csokis keveréket.
Hűtőbe téve hagyjuk megszilárdulni.
Tetszés szerint díszíthetjük fehér csokival, cukorgyöngyökkel.  

 

TIPP:
- A mézeskalács tésztát előre is elkészíthetjük - amikor mézeskalácsot sütünk, így ilyenkor csak elő kell venni a hűtőből.
- Ha alkohol mentesen készítenénk a tortát, akkor rum helyett áztassuk gyümölcsteába a szilvát.

csokis_mezeskalacs_torta2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.