Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.01.31

Cukormentes fánksüti

Hozzávalók (8 db-hoz):
10 dkg aszalt szilva
10 dkg datolya
15 dkg darált mandula
2 db tojás
1 narancs reszelt héja
kb. 140 ml narancslé
35 dkg liszt
egy csipet só

csokimázhoz: 8 dkg étcsokoládé, 0,5 dl tejszín, 2 dkg vaj

A sütőt 180 fokra melegítjük elő.
Az aszalt szilvát és datolyát a mandulával egy késes robotgépben felaprítjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a narancs héjat és levét, a csipetnyi sót, majd a lisztet. Homogén masszává gyúrjuk.
A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk és kialakítjuk belőlük a lyukas fánk formákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd bevonjuk tetejét csokimázzal és tetszés szerint tört pisztáciával és/vagy narancshéjjal díszítjük.

TIPP:
- Legjobb, ha a narancslevet kisebb adagokban adjuk a masszához, annak megfelelően, hogy ne legyen túl ragacsos a keverék.
- A mandula egy részét (kb. 5 dkg-ot) lecserélhetjük darált pisztáciára is, így még extrább ízeket kapunk.

cukormentes_fank3.jpg
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.