Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Datolyás-almás sütemény

2021.12.09

Hozzávalók:
1 cs élesztős leveles tészta
1 nagyobb alma
10-12 dkg datolya
1/2 citrom leve
1/2 narancs reszelt héja és leve
1 kk mézeskalács fűszerkeverék

Az almát meghámozzuk és apróra vágjuk. A datolyát is felaprítjuk. Egy kisebb lábasba tesszük a reszelt narancshéjjal, a citrom- és narancslével, a fűszerrel. Néhány percig főzzük, amíg az összes levet felszívták a gyümölcsök.
A sütőt 200 fokra melegítjük elő. Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk ki.
A kinyújtott, kész tésztából egyforma nagyságú (egyenlő szárú) háromszögeket vágunk ki. A háromszögek szárain, a két oldalán 3-3 párhuzamos bevágást ejtünk. 

datolyas_werk1.jpgdatolyas_werk2.jpg

A töltelékből egy-egy kanállal teszünk a tészta közepére, majd erre hajtjuk rá két oldalról a bevágott tészta részeket. Az alját összenyomjuk.

A megformázott sütiket a tepsibe rakosgatjuk és 10-12 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor porcukorral szórjuk meg.

datolyas_almas2.jpg

datolyas_almas3.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.