Diós répatorta
Hozzávalók:
20 dkg liszt
2 kk szódabikarbóna
1 kk fahéj
1/2 kk só
40 dkg barna cukor
350 ml olaj
2 nagy tojás
40 dkg sárgarépa
27,5 dkg dió
vaj
gazdagíthatjuk a tortát egy kis krémmel a tetején, amihez a hozzávalók: 12 dkg natúr krémsajt, 4 dkg puha vaj, 10 dkg cukor, pár csepp vanília aroma, 1 konzerv ananász. jó étvágyat!
a répát lereszeljük, a diót kisebb darabokra aprítjuk. a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
egy tálban összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, sót. egy másik tálban pedig a cukrot, az olajat és ehhez egyenként hozzákeverjük a tojásokat is. majd összevegyítjük a száraz és nedves hozzávalókat. ehhez a keverékhez adjuk hozzá a reszelt répát és a darabokra vágott diót is.
egy négyszögletes sütőformát kikenünk vajjal és kibéleljük sütőpapírral is. a masszát beleöntjük és kb. 1 óráig sütjük, vagy amíg meg nem sül, azaz a közepe sem folyós. ha kész, hagyjuk a formában kihűlni.
a legjobb, ha egy napig pihentetjük, mert akkor lesz a legfinomabb.
a krémsajtot a vajjal, cukorral és a vanília aromával kikeverjük, majd beletesszük az ananász darabokat is. végül a torta tetejére kenjük.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
A húsvéti asztal méltó megkoronázása volt ez a süti. Nemcsak szép lett, hanem egész egyszerűen mennyei.
Bár meg kell vallanom még soha életemben nem sütöttem répatortát, és egy kicsit meg is ijedtem, amikor bele kellett önteni a tésztát a formába, mert sem állagra, sem kinézetre nem hasonlított előzőleg általam elkészített sütemény tésztájához, és aggódtam, hogyan lesz ebből fincsi torta :). Az aggodalmam hamar szertefoszlott, amikor isteni illatok kezdtek terjengeni a konyhában :), és alig vártam, hogy kihűljön és belecsíphessek, hogy vajon az íze is olyan-e, mint az illata. Jelentem: igenigenigen. Köszönjük Gabcsi :)!
Pécs
Réka, 2011.04.28 11:59