Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.04.18

Kalácspuding

Hozzávalók:
1 kisebb kalács 
2 dl tejszín
2 dl zsíros tej
2 db tojás
2 ek cukor
1 rúd vanília vagy 1 kk vanília kivonat
kb. 4-5 dkg vaj
baracklekvár
mazsola
szeletelt mandula

 

A sütőt 180 fokra melegítjük elő. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal.
A kalácsot darabokra tépkedjük és a tálba rendezzük. A tejszínt, a tejet, a tojásokat, a cukrot és a vaníliát összekeverjük. A keveréket a kalácsra öntjük. Hozzáadjuk a mazsolát, kiskanállal lekvár pöttyöket teszünk rá egyenletes távolságban és mandula szeletekkel szórjuk meg. 
A tetejére kis darabokban rádobjuk a vajat, majd a sütőbe téve 20-25 perc alatt készre sütjük.

TIPP:
- Remekül használhatjuk a maradék kalács is darabokat hozzá.
- Tetszés szerint, illetve annak függvényében, hogy mi van otthon variálhatjuk az ízesítőket. Mehetnek bele még csokidarabok,vagy aszalt gyümölcs darabok is.
- Tetejét még megszórhatjuk 1 tk cukorral, ami a sülés közben karamellizálódik majd rajta.

kalacspuding2.jpg
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.