Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.12.22

Karácsonyfák leveles tésztából

Hozzávalók:
2 cs kész leveles tészta
(füge) lekvár

grill pálca / hurkapálcika
cukor csillagok, gyöngyök

1 tojás

A sütőt 200 fokra melegítjük elő. Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk ki.
Mindkét csomag tésztát egyforma, vékony téglalappá nyújtjuk vagy csak kibontjuk és kiterítjük, ha már alapból nyújtva van. Mindkettőből levágunk egy kb. 4-5 cm széles részt. Ebből a darabból kiszúróval kis csillagokat vágunk ki, amik majd a fenyőfák tetejére kerülnek.
Az egyik kinyújtott lapot vékonyan megkenjük a lekvárral és ráterítjük a másik lapot. Kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. Ezeket a szalagokat fenyő formára hajtogatjuk és felszúrjuk egy pálcikára.
Tepsibe rakjuk a fenyőket és a csillagokat is, tetejüket átkenjük a felvert tojással és megszórjuk cukor díszítőkkel.
Sütőbe téve kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.
Végül a csillagokat még a pálcika tetejére szúrjuk.

Kínálhatjuk egy nagy tálra helyezve vagy valamilyen stabil talpnak szolgáló dologba szúrva, felállítva. 

TIPP:
- A lekvár rétegre szórhatunk még finomra darabolt magokat, pl. diót, mandulát is.
- A fenyők összeállításánál ne túl szorosan rendezzük el a tészta szalagokat, mert kell hely, hogy megemelkedjen a tészta.
- A csillagok hamarabb kész lesznek (kb. 4-5 perc), így azokat korábban ki kell venni a tepsiből. Vagy tegyük külön egy kisebb tepsibe, hogy könnyebben kezelhető legyen.

xmas_fenyo.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.