Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.12.18

Karácsonyi sajttorta pohárban

Hozzávalók (kb. 6 pohárhoz):
15 dkg mézeskalács
4 dkg olvasztott vaj
25 dkg krémsajt (Philadelphia)
5 dkg porcukor
1 dl habtejszín 
1 rúd vanília
1/2 narancs reszelt héja
1 kk narancsvirág víz (elhagyható)

 

Az alaphoz a mézeskalácsot összetörjük és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd szétosztjuk a poharakban.

A krémhez a tejszínt egy teáskanál porcukorral habbá verjük. A krémsajtot kikeverjük a maradék porcukorral, a vanília kikapart magjaival, a narancshéjjal és a narancsvirág vízzel, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. 

A poharakba adagoljuk és hűtőbe téve hagyjuk legalább 1 órát pihenni.
Tetejét díszíthetjük csokival, mézeskaláccsal, cukordíszekkel. Vagy akár extra tejszínhabbal is.

TIPP:
- Delux (felnőtt) változathoz meglocsolhatjuk a mézeskalács morzsát egy kis rummal vagy konyakkal is.

karacsonyi_sajttorta2.jpg

karacsonyi_sajttorta3.jpg

karacsonyi_sajttorta4.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.