Málnás-csokis sütemény
Hozzávalók:
10 dkg dióbél
20 dkg vaj
20 dkg barna cukor
30 dkg étcsokoládé
3 tojás
15 dkg liszt
10 dkg málna + a díszítéshez
öntet:
5 dkg kristálycukor
2 dl málnapüré
1 kávéskanál vaníliaaroma
a diót száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, majd ha kissé kihűlt, durvára törjük. az étcsokit is darabokra tördeljük, és vízgőz fölött megolvasztjuk. közben a barna cukrot és a tojásokat habosra keverjük. a még meleg megolvasztott csokoládéba kis darabokban belekavarjuk a vajat, majd óvatosan a cukros tojásos elegyet is. fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és a diót, végül óvatosan 10 dkg málnát.
a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és forró sütőben kb. 20 percig sütjük.
az öntethez a kristálycukrot 1 dl vízzel serpenyőbe öntjük, és kislángon világos karamellé sűrítjük. levesszük a tűzről, belekeverjük az áttört málnapürét, a vanília- aromát, jól összekeverjük, és hűlni hagyjuk.
a süteményt az elkészült öntettel leöntve és szép málna szemekkel körberakva táláljuk.
jó étvágyat!