Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.06.30

Mangó szorbet

Hozzávalók:
50 dkg mangó püré
10 dkg cukorszirup (1:1 arányú)
50 ml víz
50 ml citromlé

A hozzávalókat összekeverjük és fagyigépben lefagyasztjuk. Ha nincs fagyigépünk, akkor lapos edénybe öntve a fagyasztóba tesszük és lehetőség szerint 1-2 óránként villával átkeverjük.

TIPP:
- Így készíthetünk cukorszirupot: 10 dkg cukrot és 10 dkg vizet egy kis lábasban felmelegítünk és 4-5 percig gyöngyözve forralunk. Nyugodtan csinálhatunk belőle nagyobb adagot is, mert sokáig eláll és nagyszerűen használható fagylaltokhoz, süteményekhez.
- Mangópürét lehet kapni konzerv formában, ezt a legegyszerűbb használni ehhez a recepthez. Ha cukrozott, akkor csökkentsük a cukorszirup mennyiségét!
- Ha nincs konzerv pürénk, válasszunk jó érett mangókat és turmixoljuk krémesre a húsát.

 

 mango_szorbet.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.