Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.11.28

Mascarpone hab portóis gyümölccsel

Hozzávalók:
15-20 dkg fekete ribizli
1,5 dl portói bor 
2 ek nádcukor
2 db csillagánizs
2-3 db cardamom 
1 kis darab fahéj

15 dkg mascarpone
1 rúd vanília vagy 1 kk vanília kivonat
5-8 dkg porcukor (ízlés szerint)
1/2 narancs reszelt héja 
2,5 dl habtejszín

10 dkg csokis zabkeksz
2-3 dkg olvasztott vaj

A gyümölcs szószhoz a fekete ribizlit egy kisebb tepsibe tesszük. Megszórjuk a nádcukorral, mellé dobjuk a fűszereket és ráöntjük a portóit. A sütőt 170 fokra melegítjük és kb. 40 percig sütjük a gyümölcsöt, amíg sűrű, szirupos állaga nem lesz.

A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a vaníliával, belereszeljük a narancs héját. A tejszínt habbá verjük és beleforgatjuk a mascarponéba. 

kekszet apróra törjük és összekeverjük az olvasztott vajjal.

Minden kehely aljába teszünk egy adagot a vajas kekszből és rákanalazzuk a mascarpone habot. Tetejére kerül a sült, fűszeres fekete ribizli.
Tálalás előtt tegyük legalább fél órára hűtőbe.

TIPP:
- Feketeribizli helyett használhatunk áfonyát vagy vegyes erdei gyümölcsöt is.
- Érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget készíteni a gyümölcs szószból, mert steril üvegben nagyon jól eltartható és sok más desszerthez (fagyikhoz, krémekhez, stb.) is felhasználható.

mascarponehab2.jpg

mascarponehab3.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.