Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.05.05

Matcha krém eperszósszal

Hozzávalók 4 pohárhoz:
2,5 dl tejszín (min. 30%-os)
12,5 dkg (Philadelphia) krémsajt vagy mascarpone
2 ek méz (ízlés szerint lehet több is)
1 tk matcha por
1 rúd vanília kikapart magjai vagy 1 kk vanília kivonat

20 dkg eper
1 ek cukor 
1 lime leve

Az epreket megmossuk, néhány szép szem kivételével (amit majd a díszítéshez használunk), apró darabokra vágjuk és egy kis lábasban a cukorral és a limelével együtt szirupos állagúra főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A krémhez a hozzávalókat egy tálba tesszük és robotgéppel habosra keverjük.

A poharak aljába kanalazzuk az eper szószt és ráhalmozzuk a krémet.
Tetejét díszíthetjük eper darabokkal, kevés matcha porral, pisztáciával. Fogyasztás előtt mindenképpen tegyük még legalább 20-30 percre hűtőbe.

matcha_krem2.jpg

matcha_krem3.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.