Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.12.14

Mézeskalács

Hozzávalók:
12 dkg méz
6 dkg cukor
5 dkg vaj
1 tojás
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 ek mézeskalács fűszer
1 narancs reszelt héja

A mézet a cukorral és a vajjal egy lábasban összeolvasztjuk. Nem kell nagyon melegíteni, éppen csak olvadjon el a keverékben a cukor. Ha kész, hagyjuk hűlni. 
Közben a lisztet elkeverjük a sütőporral és a mézeskalács fűszerrel, ezután belereszeljük a narancs héját.
A kihűlt mézes keverékhez adjuk a tojást, majd ezt az egészet a lisztes részhez keverjük. Tésztává gyúrjuk, és fóliával letakarva legalább egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
Másnap vékonyra (3-5mm) nyújtjuk és tetszőleges formákat szaggatunk ki belőle. 190 fokos sütőben 6-7 percig sütjük.
Tetszés szerint cukormázzal (1 tojásfehérje+20-25dkg porcukor) kidíszítjük.

TIPP:
- T
ároljuk légmentesen zárható dobozban, hogy ne száradjanak ki
- Jót tesz neki, ha hagyjuk pár napig pihenni, így finom puha lesz.

 

img_3940.png

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

gabokonyha@gmail.com

Gabó, 2009.12.19 23:51

remélem fincsi puha lesz :)

solymosisz@hotmail.co.uk

Szilvi, 2009.12.19 20:33

Szia Gabó! épp most szaggattam ki az állatfigurás mézeskalácsokat :) meglátjuk jövőhéten, hogy megpuhult-e :))

gabokonyha@gmail.com

Gabó, 2009.12.16 11:01

nincs mit. :) és hogy sikerült?

mézeskalács rescue

Klári, 2009.12.15 13:55

Köszönöm :)! a legjobb! :)