Mézeskalács
Hozzávalók:
12 dkg méz
6 dkg cukor
5 dkg vaj
1 tojás
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 ek mézeskalács fűszer
1 narancs reszelt héja
a mézet a cukorral és a vajjal egy lábasban összeolvasztjuk. nem kell nagyon melegíteni, éppen csak olvadjon el a keverékben a cukor. ha kész, hagyjuk hűlni.
közben a lisztet elkeverjük a sütőporral és a mézeskalács fűszerrel, ezután belereszeljük a narancs héját.
a kihűlt mézes keverékhez adjuk a tojást, majd ezt az egészet a lisztes részhez keverjük. tésztává gyúrjuk, és fóliával letakarva legalább egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
másnap vékonyra (3-5mm) nyújtjuk és tetszőleges formákat szaggatunk ki belőle. 190 fokos sütőben 6-7 percig sütjük. végül cukormázzal (1 tojásfehérje+20-25dkg porcukor) kidíszítjük az elkészült mézeskalács formákat.
fogyasztásig egy légmentesen zárható dobozban tároljuk. (szerintem mindenképpen hagyjuk pár napig pihenni, puhulni.)
jó étvágyat!
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
remélem fincsi puha lesz :)
solymosisz@hotmail.co.uk
Szilvi, 2009.12.19 20:33Szia Gabó! épp most szaggattam ki az állatfigurás mézeskalácsokat :) meglátjuk jövőhéten, hogy megpuhult-e :))
gabokonyha@gmail.com
Gabó, 2009.12.19 23:51