Mogyorós brownie
Hozzávalók:
200g étcsoki
250g vaj/margarin
375g barna cukor
4 tojás
125g liszt
40g kakaó
1/4 teáskanál sütőpor
200g mogyoró
jóminőségű, azaz magas (70-80%) kakaótartalmú étcsokit válasszunk, mert úgy lesz igazán isteni. szóval a csokit felolvasztjuk a vajjal. lehet választani a gőz fölötti biztonságos verzió vagy a mikróban történő gyors verzió között. ez utóbbinál óvatosan, nehogy megégjen!
száraz serpenyőben elkezdjük pirítani a mogyorót, amíg szép aranybarna színt nem kap. közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
a tojásokat összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt csokis-vajas keveréket. ezután a lisztet elvegyítjük a kakaóval és a sütőporral, és ezt is a csokis masszában kavarjuk. végül a kihűlt mogyorókat tetszés szerinti méretre daraboljuk, és a tésztába keverjük.
a masszát egy sütőpapírral kibélelt kb. 25cm-es szögletes tepsibe öntjük, és 30-40 percig (vagy amíg meg nem szilárdul) sütjük.
szerintem a legjobb egy kis vanília fagylalttal tálalni, de akár egy kis narancslikőrrel megbolondított vanília sodó is remekül illik mellé.
nem lehet ellenállni neki!
jó étvágyat!
korosygabo@yahoo.com
Gabó, 2008.10.14 12:35