Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.04.16

Panna cotta

Hozzávalók (4 adaghoz):
2,5 dl tejszín (min. 30%-os)
2,5 dl zsíros tej
4 dkg cukor
1 rúd vanília 
3 lap zselatin

A tejszínt és a tejet a vanília magjaival együtt felforrósítjuk. Beledobjuk a kikapart vanília rudakat is.
A zselatin lapokat áztassuk hideg vízbe.
A meleg tejszínes keverékből kivesszük a vanília rudat, elkeverjük benne a cukrot és a kinyomkodott, megpuhult zselatint is.
Poharakba adagoljuk és hűtőben legalább 3-4 órán át dermesztjük.

Tetejére halmozhatunk idény gyümölcsöket vagy gyümölcs szószokat.

pannacotta2.jpg

pannacotta3.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.