Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.01.28

Cékla hummusz

Hozzávalók:
1 doboz csicseriborsó konzerv
20-25 dkg főtt vagy sült cékla
2 gerezd fokhagyma reszelve
2 ek tahini 
1/2 citrom leve

csipetnyi római kömény
olivaolaj

 

A konzervet lecsepegtetjük és a robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a darabokra vágott céklát és a többi hozzávalót is, majd krémesre turmixoljuk. Olajból először csak 1-2 evőkanálnyit tegyünk bele, majd fokozatosan adagoljunk hozzá annyit, hogy tetszés szerinti állagú legyen.
Kínálhatjuk mártogatósként zöldségekhez, de ehetjük pitával vagy pirítóssal is.

TIPP:
- Ha nincs tahini pasztánk (ami egy szezámmag paszta) ki is hagyhatjuk belőle, vagy esetleg elkészíthetjük házilag is. 
- Tehetünk 1-2 evőkanállal a konzerv levéből is a hummuszhoz, ezzel tovább krémesíthetjük.

cekla_hummusz4.jpg

cekla_hummusz3.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.