Cukkinis-ricottás lepény
Hozzávalók:
kb. 40 dkg cukkini (2 közepes méretű)
5 dkg ricotta
1 egész tojás
1 tojássárgája
liszt
friss kakukkfű
őrölt fekete bors
só
olaj
extra: tejföl, fokhagyma, bio csíra
a cukkinit megmossuk, egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. ha nagyon leveses lenne, akkor finoman nyomkodjuk ki, mert nagyon felhígíthatja a tésztát.
hozzákeverjük a ricottát és a kissé felvert tojásokat, majd az apróra vágott kakukkfűvel, sóval és borssal fűszerezzük. annyi lisztet adunk hozzá, hogy a palacsintatésztánál egy kicsivel sűrűbb masszát kapjunk.
egy serpenyőben 1-2 ek olajat hevítünk és halmokat kanalazunk bele a masszából. ha kell lapogassuk őket formára. mindkét oldalukon megsütjük.
ha csinos kis falatokat szeretnénk készíteni, süthetünk nagyobb lepényeket is, amiből a kívánt nagyságú köröket vagy formákat szúrunk ki.
tálaláskor kínálhatunk mellé fokhagymás tejfölt és díszíthetjük különféle (retek, hagyma, brokkoli, stb.) csírával.
jó étvágyat!