Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.05.04

Fehérbabkrém fetával

Hozzávalók:
1 doboz fehérbab/vajbab konzerv (40 dkg)
1 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
1 kis csokor petrezselyem

2 ek olivaolaj
10 dkg fetasajt
friss kakukkfű (elhagyható)
római kömény
só, bors

A konzerv babot leöblítjük és lecsepegtetjük, majd villával összetörjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citromlevet, a finomra aprított petrezselymet, az olajat és a feta nagyrészét. Alaposan összekeverjük és ízlés szerint ízesítjük. 
A maradék fetát tálaláskor rámorzsoljuk. Kínáljuk teljes kiőrlésű pirítóssal vagy pitával.

TIPP:

- Természetesen konzerv helyett használhatunk főzött babot is.
- Nemcsak szendvics feltétként, de akár mártogatósként is felhasználhatjuk. Ez esetben késes robotgépben krémesebbre is turmixolhatjuk. Kínáljunk mellé hasábokra vágott zöldségeket (uborka, sárgarépa, zeller, paprika, stb.)

babkrem3.jpg

babkrem4.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.