Fokhagymás gombafejek
Hozzávalók: a gombát, ami lehet tetszés szerinti fajta (csiperke, laska stb.) jól megmossuk, lecsöpögtetjük. ezután a serpenyőbe dobjuk, megborsozzuk és a vajon elkezdjük pirítani. közben a bacont, fokhagymát, petrezselymet felaprítjuk, és összekeverjük a morzsával. ezt megtehetjük robotgépben is, és akkor használhatunk pirított kenyérkockákat, mint morzsa alapot. ha a gomba már puhul, ezzel az egyveleggel megszórjuk és kb. még 2 percig sütjük. végül egy pár csepp cirtromlével ízesítjük. tálaláskor még megszórjuk egy kevés vágott petrezselyemmel és pirítóst adunk mellé. jó étvágyat!
45 dkg gomba
2-3 dkg vaj
2 szelet bacon
3 gerezd fokhagyma
2 dkg (kenyér)morzsa
petrezselyem
citromlé
só, bors