Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.07.09

Grillezett füge kecskesajttal

Hozzávalók:
12 db nagy (lila) füge
12 szelet szárított sonka (pl. Serrano)
12-15 dkg krémes kecskesajt
2 ek méz
2 tk balzsamecet
friss kakukkfű
só bors

 

A sütőt grill fokozaton bekapcsoljuk. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk ki.

A fügéket megmossuk és a tetejükön keresztben bemetszük úgy, hogy csak kb. félig vágjuk be őket. A mézet összekeverjük a balzsamecettel és apróra vágott kakukkfűvel.

A fügéket becsomagoljuk egy-egy szelet sonkába és a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. (Ha szükséges, fogpiszkálóval rögzíthetjük a sonkákat.) A bemetszésekbe tegyünk egy-egy darabkát a krémes kecskesajtból. Végül locsoljuk meg a fügéket a balzsamecetes mézzel.
Sózzuk, borsozzuk, majd 5-6 percen keresztül grillezzük.

TIPP:
- Tálaláskor kínálhatunk mellé zöldsalátát.

grillezett_fuge3.jpg

grillezett_fuge2.jpg

grillezett_fuge4.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.