Grillezett spárgás crostini
Hozzávalók:
(magvas) kenyér
vaj
zöldspárga
olivaolaj
citromlé
só, bors
krémsajt (pl. Philadelphia)
parmezán
a spárgákat megtisztítjuk. a zöldspárgát nem szükséges meghámozni. a végén lévő fás részeket úgy a legegyszerűbb eltávolítani, hogy a spárga szárakat a végüknél meghajlítjuk és ahol a vége letörik az a fás rész, ami nem használható fel. majd felvágjuk olyan méretű darabokra, ami megfelel a kenyérszeletek nagyságának.
egy serpenyőt melegítsük fel. öntsünk bele kb. 1 ek olivaolajat és pirítsuk meg benne a spárgákat kb 3-4 perc alatt. sütés közben ízesítsük sóval és (frissen őrölt) borssal.
a kenyérszeleteket vékonyan megkenjük vajjal és egy serpenyőben megpirítjuk.
a pirított kenyér szeleteket megkenjük a krémsajttal, ráhalmozzuk a grillezett spárga darabokat és megszórjuk parmezán forgácsokkal. tetszés szerint szórhatunk még rá aprított petrezselymet vagy zsenge csírákat.
jó étvágyat!