Hagymafalatkák
Hozzávalók:
22,5 dkg liszt
2 gerezd fokhagyma
só
őrölt kömény
250ml tej
1 tojás
5 dkg vaj
2 hagyma
2 zöld chili
olaj a sütéshez
tisztítsuk meg a hagymát és vágjuk félkarikára. olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben és pároljuk benne puhára a hagymát.
tegyük a lisztet egy tálba és adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, sót és köményt ízlés szerint. adjuk hozzá a felvert tojást is, majd a tejjel együtt keverjük sima tésztává. ha a hagyma kihűlt keverjük a tésztához és tegyük hozzá a finomra aprított chilit is. (aki nem szereti az erőset, ez utóbbit nyugodtan elhagyhatja.)
forrósítsuk fel az olajat egy nagy edényben, és két evőkanál segítségével szaggassuk bele a masszát. gyorsan megsül, így vigyázzunk vele, nehogy megégessük a falatkákat.
papírtörlőn csöpögtessük le és még melegen tálaljuk. nagyon jól illik hozzá a mentás joghurt.
jó étvágyat!