Kukorica lepénykék
Hozzávalók:
40 dkg konzerv kukorica
1 chili paprika
2 szál újhagyma karikára vágva
10 dkg liszt
0,5 dl tej
1 kk sütőpor
2 tojás
só, bors
olaj
ha vállalkozunk a csípős variációra, vágjuk félbe a chilit és kapargassuk ki a magokat, majd vágjuk egészen apróra. ezt akár ki is hagyhatjuk, vagy a színesítés végett használhatunk piros húsú (édes) paprikát.
ezután nincs más dolgunk, minthogy a hozzávalókat összevegyítsük. kevés olajat forrosítunk egy serpenyőben és egy evőkanál segítségével kis halmokban beletesszük a masszát. a lepénykéket mindkét oldalukon megsütjük és egy konyhai papírtörlőre szedjük.
tálaláskor jól jön hozzá egy kis mártogatós vagy csak sima tejföl és valamilyen zöldsaláta.
jó étvágyat!
gabokonyha@gmail.com
Gabó, 2010.09.26 22:10