Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.04.24

Salátatekercs

Hozzávalók:
egy kisebb fej jégsaláta
kb.10 dkg szeletelt sült karaj vagy sonka
kb.10 dkg szeletelt Gouda sajt
majonéz

a salátát levelekre szedjük és egyenként kiterítjük. mindegyik salátára egy szelet karajt vagy sonkát fektetünk, amit vékonyan megkenünk - lehetőség szerint - házi majonézzel, majd egy szelet sajtot teszünk rá. az egészet óvatosan felcsavarjuk és kb. 2-2,5 cm-es falatokra vágjuk. mindegyik falatot megtűzünk fogpiszkálóval, és tálta helyezve kínáljuk őket. a legegyszerűbb, ha még a felvágás előtt megtűzzük a tekercset, olyan távolságokban, hogy aztán fel tudjuk szeletelni.
a hozzávalókat (sonka, sajt) természetesen kedvünk szerint variálhatjuk, a lényeg, hogy szép vékony szeleteket használjunk, mert úgy lesz szép a tekercs, és könnyebb a munkánk is.

jó étvágyat!

salatatekercs.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest

Tündi, 2014.05.15 12:23

Szia, kipróbáltam ezt a salátatekercset, mert nagyon gusztusosnak találtam. Kicsit elkeseredtem a készítése során, mert a jégsaláta levelek törtek, így nem tudtam szép tekercseket készíteni, kis falatkákra sem tudtam felvágni. Mi a titka annak, hogy szép legyen és a salátalevél könnyen tekerhető legyen?
Válaszodat előre is köszönöm szépen. Tündi

Re: Budapest

Gabó, 2014.08.11 14:13

szia Tündi,

valóban a jégsaláta elég masszív fajta, ami könnyen törhet, de ne keseredj el. :) a legjobb, ha a saláta középső, vastagabb erét kivágod, vagy egyszerűen ott vágod félbe a salátalevelet és úgy töltöd meg. de akár úgy is megoldhatod, hogy magad töröd meg picikét a leveleket úgy, hogy óvatosan kisimogatod őket (így egy picit puhulnak és könnyebben kezelhetőek).
a teljesen eltérő megoldás pedig, hogy finom római salátát használsz, mert az kevésbé törik, viszont elég vastag ahhoz, hogy érezhető legyen a tekercsben.
remélem a következő próbálkozás már jobban sikerül. :)
Gabó