Chilis húspogácsa
Hozzávalók:
50 dkg darált hús (csirke, pulyka vagy sertés)
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 friss chili paprika
vagy 2 ek chili pehely (szárított, összetört chili)
só piros paprika
2 tk őrölt fűszerkömény
2 tojás
kukoricadara
olaj
a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. ha friss chilivel dolgozunk, megmossuk és felaprítjuk. ha az erét és a magokat kiszedjük belőle, nem lesz olyan csípős.
a zöldségeket és a fűszereket a darált húshoz adjuk, és beleütjük a tojásokat is. jól összedolgozzuk és legalább egy fél órát pihenni hagyjuk, hogy jobban összeérjenek az ízek. (de persze lehet rögtön is sütni!)
a masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, majd kilapogatjuk őket. ha jó ropogósra szeretnénk, sütés előtt beleforgathatjuk kukoricadarába.
egy forró serpenyőben, kevés olajon, vagy kinn a szabadban, grillen aranybarnára sütjük őket.
salátával vagy kakukkfüves újkrumplival tálaljuk.