Csípős csirkeszárny
Hozzávalók:
80dkg csirkeszárny
1 ek szójaszósz
erőspaprika krém
1 dl olaj
1 tk reszelt gyömbér
2 ek ketchup
só
a csirkeszárnyakat megmossuk, megtisztítjuk, a szárnyvégeket levagdossuk. egy tálban összekeverjük a szójaszószt, a - vérmérséklet szerinti mennyiségű - erőspaprika krémet, a gyömbért, az olajat és a ketchupot. a szárnyakat jól beleforgatjuk ebbe a pácba, majd letakarva a hűtőben legalább egy-két órán át, de legjobb, ha egy egész éjszakán át pihentetjük.
ha az ízek jól összeértek, előkészülhetünk a sütéshez. a sütőt 200 fokra előmelegítjük. a bepácolt szárnyakat megsózzuk, majd egy tepsibe fektetjük. a visszamaradt páclevet is ráöntjük. előbb letakarva sütjük, majd ha már puha a hús, fólia nélkül szép ropogósra pirítjuk.
legjobb salátával vagy steak burgonyával tálalni.
jó étvágyat!
korosygabo@yahoo.com
Gabó, 2008.10.14 17:02