Majorannás-cideres marhamáj
Hozzávalók:
40 dkg marhamáj
2 ek kacsazsír (vagy olivaolaj)
5-6 gerezd fokhagyma
1,5 dl (alma)cider
1 csokor friss majoranna
só, bors
a fokhagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. a májat felcsíkozzuk.
egy serpenyőben felhevítjük a kacsazsírt és megfuttatjuk benne a fokhagymát. hozzáadjuk a csíkokra vágott májat, amit pár percig pirítunk. sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk az alma ciderrel. rászórjuk a majoranna 3/4 részét. 2-3 percre lefedjük és együtt pároljuk őket, majd levesszük a fedőt és zsírjára pirítjuk, azaz hagyjuk, hogy a leve elfőjjön.
tálaláskor megszórjuk a maradék majorannával.
TIPP: krémes (esetleg sajtos) krumplipüré az ideális köret mellé.
jó étvágyat!