Sajtos-paradicsomos borda
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 közepes méretű paradicsom
4 szelet csontos sertéskaraj
1 dl paradicsomlé
1 csomag mozzarella
olaj
cukor
só, bors
bazsalikom
a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra aprítjuk. a megmosott paradicsomokból hármat felkockázunk, a negyediket pedig felkarikázzuk. a mozzarellát felszeleteljük.
serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat és a hússzeletek mindkét oldalát 3-4 perc alatt megpirítjuk. közben mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk. a megsült húsokat kiszedjük és letakarva félretesszük. a visszamaraadt olajon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomkockákat és sóval, borssal, cukorral ízlés szerint ízesítjük. felöntjük a paradicsomlével és 4-5 percig főzzük.
végül a karajszeleteket tűzálló tálba fektetjük, leöntjük a paradicsomszósszal és elosztjuk rajtuk a mozzarella szeleteket, egy-egy levél bazsalikomot és a paradicsom karikákat. előmelegítet sütőben, kb.200fokon, 10 percig sütjük.
tepsiben sült héjjas burgonyát ajánlok hozzá.
jó étvágyat!
fotók
Gabó, 2008.10.14 17:03