Tepsis bárány
Hozzávalók:
1 kg csontos báránycomb
75 dkg újburgonya
4 nagy érett paradicsom
2 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
friss rozmaring
4-5 ek olivaolaj
só, bors
a húst nagyobb darabokra vágjuk (legjobb erre a hentest megkérni). az újburgonyát megtisztítjuk, felnegyedeljük. a paradicsomot és a hagymát karikára vágjuk.
a húsit a zöldségekkel együtt egy tepsibe tesszük. sóval, borssal fűszerezzük és a friss rozmaring ágakat, valamint a fokhagyma gerezdeket is mellé dobjuk. (természetesen, ha nincs friss rozmaringunk, használhatunk helyette szárítottat, amiből 1-2 kiskanálnyi elég.) meglocsoljuk olajjal, és átforgatjuk az egészet.
alufóliával lefedjük és 200 fokos sütőben nagyjából 1 órán át sütjük. ha sütés közben úgy ítélnénk meg, hogy nem elég szaftos, időnként kevés húslevessel vagy vízzel meglocsolhatjuk. ha már puha a hús, levesszük a fóliát és még 10 percig pirítjuk.
jó étvágyat!