Zöldséges csirkegombócok
Hozzávalók:
60 dkg darált csirkemell
1 db tojás
1 db zsemle
1 db padlizsán
2 db zöldpaprika
1 db cukkini
10 db koktél paradicsom
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg fekete olajbogyó
5 dkg reszelt parmezán
liszt
1,2 dl húsleves
olivaolaj
petrezselyem
só, bors
a padlizsánt vastagon felszeleteljük, besózzuk és fél órát állni hagyjuk. ezután szárazra töröljük és felkockázzuk. felkockázzuk még a hagymát és a cukkinit, csíkokra vágjuk a paprikát, félbevágjuk a koktél paradicsomokat. a zsemlét tejbe áztatjuk. forró olajon üvegesre pároljuk a hagymát a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a paprikát, cukkinit és padlizsánt. 5-6 perc pirítás után hozzáadjuk a paradicsomot és az olajbogyót is. sózzuk, borsozzuk és fedő alatt pároljuk.
közben a darált húst összegyúrjuk a kinyomkodott zsemlével, a reszelt parmezánnal és a tojással. sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. a masszából kis gombócokat formázunk, lisztbe forgatjuk őket és kevés olajon körös-körül megpirítjuk. ezután beletesszük a gombócokat a zöldségek közé és még kb. 15 percig (amíg meg nem puhulnak) pároljuk. kevés húslevest öntünk alá.
tálaláskor friss bazsalikommal szórjuk meg.
jó étvágyat!