Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.04.08

Zöldséges vagdalt

Hozzávalók:
70 dkg darált hús 
2 db sárgarépa
1 db közepes cukkini
1 db kápia paprika
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
1 tojás
só, bors ízlés szerint
olaj vagy zsír

A zöldségeket mossuk, megtisztítjuk. A sárgarépát, a cukkinit és a paprikát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát egészen apróra vágjuk (esetleg ezt is reszelhetjük). A petrezselymet is felaprítjuk.
A húst összekeverjük a zöldségekkel, a tojással, a zúzott fokhagymával és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A sütőt 200 fokra melegítjük elő. Egy (hosszúkás) sütőformát vagy tűzálló tálat vékonyan kikenünk zsiradékkal és ebbe tesszük a húsmasszát.
Kb. 40-50 perc alatt készre sütjük.

TIPP:
- Nekem a legjobb variáció, ha marha és sertés húst fele-fele arányban használom.
- A reszelt cukkinit konyharuhába tekerve jól nyomkodjuk ki felhasználás előtt.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben, téglalap alakúra formázva is megsüthetjük.

zoldseges_vagdalt2.png

zoldseges_vagdalt3.png

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.