Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.01.20

Borscs

Hozzávalók:
25 dkg sertés lapocka
1 db vörös hagyma
5-6 gerezd fokhagyma
10 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
2 db közepes cékla  
negyed fej káposzta (kb. 15 dkg)
2 dl paradicsomlé
1 csokor friss petrezselyem
1 csokor friss kapor
só, bors
cukor
zsír vagy olaj
tejföl

 

A húst felkockázzuk. A hagymát, fokhagymát apróra, a többi zöldséget vékony csíkokra, hasábokra vágjuk.
A cékla hasábokat egy serpenyőben, kevés zsíron pár percig pirítjuk.
Egy lábasban kevés zsírt hevítünk és megpirítjuk benne a húst. Ha már szép színt kapott, tányérra szedjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a hagymákat, ízesítjük, majd hozzáadjuk a répa és zeller hasábokat, néhány percig együtt pirítjuk. Visszatesszük a lábasba a húst, a káposztával és a pirított céklával együtt. Felöntjük a paradicsomlével és annyi vízzel, hogy kb. 1 ujjnyira lepje el a zöldségeket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és adunk hozzá egy csipet cukrot is. Felforraljuk és lassú tűzön kb. 1,5-2 óráig főzzük.
Végül megszórjuk aprított petrezselyemmel és kaporral. Tejföllel tálaljuk.

TIPP:
- Ez az ukrán változat sertés hússal készül, de próbáljuk ki marha hússal is (oroszosan).
- Gazdagíthatjuk még a levest 1-2 szem krumplival.
- A végén ízlés szerint tehetünk bele egy kevés ecetet.

borscs2.jpg

borscs4.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.