Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.07.05

Brokkoli krémleves

Hozzávalók
60 dkg brokkoli (egy közepes fej)
5 dkg vaj 
1 ek olaj 
1-2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma 
1 nagyobb burgonya (elhagyható)
kb. 2 l hús- vagy zöldség alaplé vagy víz
só, bors

A brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk, a vastagabb szár részt kisebb kockákra daraboljuk. A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. A fokhagymát és a hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. 
Egy lábasban pár csepp olajjal vajat melegítünk, megfuttatjuk benne az aprított hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a brokkoli rózsákat és a burgonya kockákat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és az egészet átpároljuk. 
Ha már kezd puhulni, felöntjük a húslevessel/vízzel, és készre főzzük. 
A megfőtt zöldségekből kb. egy merőkanányit kiszedünk egy tányérba, a többit összeturmixoljuk. Ha szép simára turmixoltuk, mehetnek vissza a félretett zöldségek. Ha teljesen egynemű krémlevest szeretnénk, akkor ezt a részt kihagyjuk és az egészet leturmixoljuk.

TIPP:
- Alaplével főzve gazdagabb ízű levest kapunk, de ha vízben főzzük a brokkolit, azzal is nagyon finom.
Ha krémesebb levest szeretnénk a végén adhatunk hozzá egy kevés tejszínt is. Ezzel még forraljunk egyet a levesen.
- Tálaláskor adhatunk hozzá pirított kenyérkockát vagy ropogósra sült bacon/sonka darabokat is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

jófincsi

Jaci, 2012.10.06 14:16

Ez tényleg nagyon egyszerű, gyors és jófincsi! Nekem, kevés rutinnal rendelkezőnek, így elsőre nem sikerült olyan krémesre, de nem is lett rémes ;) Köszi Gabó!

Re: jófincsi

Gabó, 2012.10.07 18:01

örülök, hogy tetszett, ízlett :)