Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.01.13

Csicseriborsó leves chorizóval

Hozzávalók:
15 dkg chorizo kolbász
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
2 db (kisebb) krumpli
1 doboz csicseriborsó konzerv
zsír/olaj
só, bors
római kömény
chili vagy jalapeno paprika (elhagyható)

A kolbászt felkarikázzuk. A hagymát és a fokhagymát apróra, a répát és a krumplit kisebb kockákra vágjuk.

Egy lábasban kevés zsíron vagy olajon pár perc alatt megpirítjuk a kolbász karikákat. Tányérra szedjük és a visszamaradt zsiradékban megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint kevés római köménnyel, chilivel ízesítjük. Ha már üvegesre pirultak a hagymák, mehet bele a répa, a krumpli és a leszűrt csicseriborsó is. Visszatesszük a zöldségekhez a kolbászt és az egészet felöntjük 1,5-2 liter vízzel.
Alacsony lángon kb. 12-15 perc alatt készre főzzük.
Tálaláskor megszórhatjuk friss, aprított petrezselyemmel, esetleg apróra vágott jalapeno paprikával.

TIPP:
- Az ízesítésnél vegyük figyelembe a chorizo ízesítését is, kóstoljunk folyamatosan.
- Az arányokat ízlés szerint variálhatjuk, kísérletezzünk bátran.

chorizos_leves3.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.