Póréhagymaleves sajtgaluskával
Hozzávalók:
2 db póréhagyma
5 dkg vaj
1 ek olivaolaj
só, bors
liszt
petrezselyem
kb. 2 l húsleves
a galuskához:
1 tojás
liszt
5 dkg (félkemény) sajt
a póréhagymát megmossuk, majd felkarikázzuk.
a vajat egy lábasban megolvasztjuk és teszünk bele pár csepp olajat is, nehogy megégjen. a póréhagyma karikákat beledobjuk és megdinszteljük. közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
ha már megpuhult a hagyma, meghintjük 1 ek liszttel (ez végzi majd a sűrítést a levesünkben), amivel még jól átpirítjuk, majd jöhet bele a húsleves. pár perc alatt készre főzzük.
közben a galuskát is elkészítjük: a sajtot lereszeljük és a felvert tojáshoz keverjük. annyi lisztet adagolunk hozzá, amivel egy nem túl kemény állagú masszát kapunk. a galuskákat a forrásban lévő (de nem zubogó) levesbe szaggatjuk és puhára főzzük.
tálaláskor kevés aprított petrezselyemmel szórjuk meg.
jó étvágyat!