Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.08.07

Shakshuka

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 nagyobb paradicsom
1 hegyes erős paprika
2 ek sűrített paradicsom
1 kk cukor
1 kk pirospaprika
½ kk római kömény
só, bors
4 egész tojás
2-3 ek olivaolaj
opcionális: feta sajt, zöldfűszerek a tetejére

A hagymát, fokhagymát vágjuk apróra. A paradicsomot és a paprikát nagyobb darabokra kockázzuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk. Megpirítjuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsom és paprika darabokat. Ízlés szerint sóval, borssal, köménnyel és a pirospaprikával ízesítjük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a cukrot és 10-12 percig főzzük, amíg teljesen megpuhulnak a zöldségek.
Ezután 4 fészket alakítunk ki a zöldségraguban a tojásoknak és ebbe ütjük bele őket. Lefedjük és mérsékelt lángon addig sütjük, amíg a tojások megszilárdulnak.
Tálaláskor megszórhatjuk morzsolt feta sajttal és friss petrezselyemmel vagy korianderrel.

TIPP:
- Ízlés szerint adhatunk még hozzá kaliforniai vagy zöld paprikát is.

shakshuka2.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.