Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.06.25

Zöld shakshuka

Hozzávalók (2 főre):
2 szál újhagyma vagy 1 kis fej hagyma
2
 gerezd fokhagyma
10-15 dkg zöld spárga
1 db zöld paprika
kb. fél bögrényi zöldborsó
1-2 maréknyi (bébi)spenót
friss fűszernövények (petrezselyem, bazsalikom, koriander, kakukkfű, stb)
4 db tojás
só, bors
olaj

A spárgákat megtisztítjuk, a fás végeket letörjük és kisebb darabokra vágjuk. A hagymát apróra, a fokhagymát szeletekre vágjuk, a paprikát is feldaraboljuk. A fűszernövényeket felaprítjuk.
Egy serpenyőben, kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk. Belekeverjük a friss fűszernövényeket.
A tojásoknak kis mélyedéseket/fészkeket alakítunk ki a serpenyőben és ezekbe ütjük bele őket. Lefedjük és mérsékelt lángon addig sütjük, amíg a tojások megszilárdulnak.

TIPP:
- Szezonon kívül használhatunk a spárga helyett zöldbabot vagy leveles zöldségeket (pl. fodros kel)
- Tálaláskor még megszórhatjuk morzsolt feta sajttal

 

 

zold_shakshuka2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.