Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.11.18

Körtés-avokádós saláta

Hozzávalók (kb. 4 adaghoz):
3 db közepes körte
1/2 citrom
2-3 db avokádó
1/2 db kígyóuborka
1 cs bébi spenót (80g)
3-4 maréknyi összetépett fodros kel levél 

Öntet:
6 ek olivaolaj
2 ek balzsamecet
só, bors
1 kk méz
1 kk mustár

Tetejére:
dukkah (fűszeres magkeverék) vagy 
pirított magvak: szezámmag/kesudió/dió/lenmag stb.

A körtét, az uborkát és az avokádót tetszőleges méretűre vágjuk. Meglocsoljuk a citrom levével és összekeverjük a spenóttal és a fodros kellel.
Az öntet hozzávalóit egy kis zárható üvegbe tesszük és összerázzuk. Ráöntjük a salátára.
Végül megszórjuk a pirított magvakkal.

TIPP:
- Ha nem kapunk fodros kelt, használhatunk bármilyen zöld salátát is hozzá.
- Ha extra ízekre vágyunk, ízesíthetjük az öntetet egyéb fűszerekkel pl. chilivel, curryvel

zold_salata2.jpg




 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.