Sonkás-parmezános saláta
Hozzávalók:
4 tojás
15 dkg sonka
20dkg galambbegy saláta
2 szelet rozskenyér
5 dkg parmezán
olivaolaj
balzsamecet
só, bors
a tojásokat keményre főzzük, tisztítás után gerezdekre vágjuk. a sonkát apróra vágjuk és egy kevés olajon néhány perc alatt megpirítjuk. a visszamaradt olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott rozskenyeret. a salátát megmossuk, lecsöpögtetjük.
elkészítjük az öntetet: 6 ek olivaolajat, 2 ek balzsamecetet, sót, őrölt borsot jól összerázunk egy befőttesüvegben.
végül összeállítjuk a salátát: a salátához adjuk a pirított sonkát és kenyérkockát, a tojás gerezdeket és mindezt jól átforgatjuk az öntettel. végül parmezán-forgácsokat szórunk rá, és tálaljuk.
jó étvágyat!