Spenótos-narancsos csirkesaláta
Hozzávalók:
30 dkg csirkemellfilé
fokhagyma
1 fej lilhagyma
2 narancs
15 dkg friss (bébi)spenót
magozott olajbogyó
olaj, borecet
só, bors
a csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon a zúzott fokhagymával együtt megpirítjuk. ízesíthetjük még - ízlés szerint - egy kevés chilivel/cayenne borssal.
a narancsokat kifilézzük, azaz a gyümölcshúsról lefejtjük a fehér hártyákat. (ezt legegyszerűbben úgy tehetjük meg, hogy késsel jó vastagon meghámozzuk a narancsokat. úgy, hogy a külső hártyát már leszedjük ezzel a mozdulattal. aztán a belső hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst.) ha sikerül, a filézés során "keletkező" narancslevet felfogjuk egy tálban, mert később az öntethez felhasználhatjuk.
a hagymát vékony karikára vágjuk, és ha nem bébispenótunk van, akkor azt kisebb darabokra szaggatjuk. majd összekeverjük a hozzávalókat és meglocsoljuk az olaj-borecet-narancslé-fűszerek öntettel.
könnyű nyári vacsorának is megfelel.
jó étvágyat!