Ajváros-padlizsános spagetti
Hozzávalók:
40 dkg spagetti
1 padlizsán
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
olivaolaj
3-4 ek ajvár
só, bors
a padlizsánt megmossuk, kockákra vágjuk, és megsózzuk. a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. a spagettit sós vízben feltesszük főni.
egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a hagymát és a fokhagymát. sózzuk, borsozzuk és üvegesre pirítjuk. hozzátesszük a padlizsán kockákat és együtt pirítjuk tovább. mivel a padlizsán sok olajat felvesz, pótolhatjuk, de vigyázzunk, nehogy nagyon olajos legyen.
ha kész a padlizsán, belekeverjük az ajvárt is. még kb. 1 percig együtt sütjük, majd a megfőtt és leszűrt spagettire szedjük.
jó étvágyat!