Chilis-gombás farfalle
Hozzávalók:
40 dkg farfalle (pillangótészta)
kb. 30 dkg apró csiperke gomba
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db chilipaprika vagy 1 kk chili pehely
1 kis doboz paradicsomsűrítmény
só
olivaolaj
parmezán
a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát nagyobb kockákra, a fokhagymát apróra vágjuk. a gombát is megtisztítjuk ezután félbe vagy a nagyobb darabokat negyedekbe aprítjuk. a chilipaprikát megmossuk és ha nem szeretnénk nagyon csípősen az ételt, akkor félbevágjuk, és magokat kikaparjuk, majd apróra vágjuk.
a tésztát sós vízben feltesszük főni.
közben egy serpenyőben 2-3 ek olivaolajat hevítünk. ebben tesszük a hagymát és a fokhagymát, amit megsózunk, majd mellé dobjuk a chilit is. együtt pirítjuk őket, és ha már üvegesra párolódott, hozzáadjuk a gombákat is. átforgatjuk az egészet és hagyjuk, hogy a gomba átpiruljon. (hagyjuk, amíg kiengedett leve elpárolog!) végül hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt is, amivel jól átkeverjük és hagyjuk hogy összeforrjanak az ízek. ha szükséges még sózzuk.
a megfőtt tésztát leszűrjük és a szószhoz adjuk.
tálaláskor megszórjuk reszelt parmezánnal.
jó étvágyat!